Podzemno skladište plina

Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti, utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR), objašnjava koji se osobni podatci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, rabimo i štitimo, za što ih upotrebljavamo, kao i Vaša prava povezana s tim podatcima.  
 
NAŠE TEMELJNO NAČELO JESU PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
 
Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka temeljna su ljudska prava.
Dužnost nam je brinuti se za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.
Podatci su odgovornost i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je to prijeko potrebno.
 
Radi zaštite privatnosti svih pojedinaca, držimo se ovih načela:
  • ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno
  • osobne podatke rabimo samo za svrhe koje su navedene
  • ne čuvamo osobne podatke ako to više nije potrebno
  • nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke
  • osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez Vašeg znanja
  • ne rabimo nikakvu automatiziranu obradu niti donošenje odluka ni profiliranje
  • osobne podatke ne prenosimo izvan EU-a/EEA-a
  • kontinuirano osiguravamo da su osobni podatci sigurno pohranjeni.
Važno je da pročitate našu Politiku privatnosti pa se nadamo da ćete za to izdvojiti vrijeme i pozornost.
 
Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo Vaše puno povjerenje u način kako postupamo s Vašim osobnim podatcima.
 
Budete li imali daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka u PSP-u, s punim se povjerenjem obratite našem Službeniku za zaštitu podataka putem:
 
pošte na adresu: Podzemno skladište plina d. o. o., Veslačka 2-4, 10000 Zagreb

e-pošte: szop@psp.hr

 ​Redovito unaprjeđujemo svoju Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu Vaših podataka.
 
Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 9. studenoga 2020. godine.
 
​Srdačan pozdrav,
 
Podzemno skladište plina d. o. o.

VODITELJ OBRADE
 
Podzemno skladište plina d. o. o., Veslačka 2-4, 10000 Zagreb (dalje: PSP) nastupa u odnosu prema Vašim osobnim podatcima u ulozi voditelja obrade koji određuje svrhe i načine obrada tih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti Vaših osobnih podataka.
 
 
KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO PUTEM WEB-STRANICE?
 
Iako možete koristiti našu web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, PSP prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, telefon, e-mail adresa) ili pošaljete izravnom e-mail porukom bit će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. PSP neće dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti će im dopustiti pristup. Ukoliko daljnja komunikacija između vas i PSP neće postojati, nakon 6 mjeseci izbrisat ćemo sve Vaše osobne podatke.
 
Prikupljamo Vaše podatke koje nam Vi stavljate na raspolaganje prilikom namjere sklapanja poslovne suradnje i koji su potrebni za izvršavanje poslovnih obveza, kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona), naziv tvrtke i Vaša pozicija u njoj te ih obrađujemo tijekom trajanja naše poslovne suradnje i sukladno porezno-računovodstvenim propisima.
 
Ukoliko nam se javite otvorenom zamolbom za zaposlenje putem našeg obrasca na ovim web stranicama, prikupljamo Vaš životopis i zamolbu te određen skup Vaših osobnih podataka, koji nam bitno pomažu u daljnjem postupku selekcije, a ukoliko Vas u danom trenutku ne možemo zaposliti, Vaše podatke, životopise, zamolbe i dokumentaciju na siguran ćemo način izbriati i uništiti te Vas o tome povratno izvijestiti. 
 
 
KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO PRILIKOM VAŠEG DOLASKA U NAŠE PROSTORE?
 
Podatke o posjetiteljima i poslovnim suradnicima prikupljamo na ulazu u poslovne prostore PSP i navedene evidencije na siguran način pohranjujemo slijedećih godinu dana, kao legitimni i poslovno-sigurnosno opravdani interes uz poštivanje odredbi Zakona o privatnoj zaštiti.
 
PSP koristi i sustav video-nadzora u svrhe zaštite imovine i sigurnosti zaposlenika, poslovnih suradnika i posjetitelja. Njime se nadziru poslovni prostori i površine PSP čiji perimetri kamera su označeni jasno vidljivim obavijestima. Snimke video nadzora pohranjuju se najduže šest mjeseci od dana nastanka, a nakon navedenog roka trajno se brišu osim u slučajevima nadzornih i istražnih aktivnosti.
 
 
KAKO POSTUPAMO S OSOBNIM PODACIMA PRIMATELJA DONACIJA
 
PSP je sukladno obvezama iz Zakona o pravu na pristup informacijama dužan javno objaviti popis primatelja donacija PSP-a, te ukoliko se radi o fizičkim osobama kao primateljima donacija, PSP će javno objaviti samo nužan skup osobnih podataka primatelja donacije na svojim mrežnim stranicama.
 
KOLAČIĆI (COOKIES)
 
Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na Vašim računalima i uređajima koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Da bismo ispravno upravljali našom internetskom stranicom mi putem korištenja neophodnih funkcionalnih kolačića spremamo anonimne podatke u našim sustavima radi osiguranja funkcionalnosti internetske stranice, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke.
 
 
OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE
 
Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprjeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s Vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za PSP na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom privatnosti, ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka.
 
Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega s pažnjom odabrani partneri i tvrtke koja za nas osiguravaju IT podršku, održavanje poslovnih aplikacija, održavanje sustava kojima osiguravamo zaštitu imovine i sigurnosti ljudi i za druge usluge u vezi s predmetom našeg poslovanja.
 
 
INFORMACIJSKA SIGURNOST
 
Osiguravamo da su Vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere.
 
 
VAŠA PRAVA
 
U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:
 

PRISTUPA svim osobnim podacima koje je PSP prikupilo o Vama,

ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje PSP ima o Vama,

BRISANJA osobnih podataka koje je PSP prikupio o Vama,

OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka od strane PSP,

PRIJENOSA Vaših osobnih podataka drugom voditelju obrade ili

PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka od strane PSP.

 
Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

poslati zahtjev putem e-mail adrese szop@psp.hr našeg Službenika za zaštitu podataka ili

poslati svoj zahtjev na adresu Podzemno skladište plina d.o.o., Veslačka 2-4, 10000 Zagreb.

 
Na Vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka Vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru Vašeg identiteta.
 
 
​PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU
 
U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.
 
Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:
 
AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Selska cesta 136
HR - 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000
Fax: +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr
Web: https://azop.hr/
 
 
UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI
 
Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, Vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na Vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.
Povratak na vrh Povratak na vrh