Potpisan Ugovor o dogradnji i rekonstrukciji motokompresornice na pogonu PSP Okoli

Potpisan Ugovor o dogradnji i rekonstrukciji motokompresornice na pogonu PSP Okoli

Danas je u prostorima tvrtke Podzemno skladište plina potpisan je 195 mil. kuna vrijedan Ugovor o dogradnji i rekonstrukciji motokompresornice na pogonu PSP Okoli koji je, nakon provedenoga javnog natječaja, sklopljen s najpovoljnijim izvođačem radova: tvrtkom STSI – INTEGRIRANI TEHNIČKI SERVISI d.o.o. iz Zagreba kao vodećim članom Zajednice ponuditelja te tvrtkom TURBOMEHANIKA d.o.o. iz Kutine.
 
Dogradnja i rekonstrukcija postojeće, 28 godina stare motokompresorske stanice na pogonu PSP Okoli od strateške je važnosti za tvrtku Podzemno skladište plina budući da je riječ o jednom od najbitnijih dijelova tehnoloških procesa podzemnog skladišta plina.
Realizacijom tog projekta PSP će potpuno riješiti problematiku utiskivanja plina jer će se znatno smanjiti broj dana ciklusa utiskivanja (sa 180 na 120) i osigurati rezervni kapaciteti utiskivanja, a čime će se povećati konkurentnost skladišta u usporedbi sa skladištima u okružju. Omogućit će se i puno veća kvaliteta te fleksibilnost u pružanju usluga, smanjiti emisija štetnih plinova i utjecaj na okoliš, sniziti operativni troškovi održavanja te ukloniti rizik od ovisnosti o samo jednome pogonskom gorivu i dobavljaču rezervnih dijelova. Naime, prvom fazom projekta predviđena je izgradnja novoga, petog kompresora na struju, koja treba biti završena do lipnja 2016. godine, a zatim slijedi i zamjena dvaju postojećih plinskih kompresora novima, i to do travnja 2017. godine.
Svakako valja istaknuti da je upravo potpisanim, 195 milijuna kuna vrijednim Ugovorom o dogradnji i rekonstrukciji motokompresornice na pogonu PSP Okoli, uz izvođenje prijeko potrebnih radova, predviđena i ugradnja najkvalitetnije opreme svjetski renomiranih proizvođača.
Istodobno, taj će projekt omogućiti i daljnji razvoj cjelokupnoga plinskog tržišta s obzirom na to da će korisnici imati znatno veći manevarski prostor pri kreiranju svojih poslovnih politika jer će moći računati na puni brži odaziv tvrtke PSP na njihove zahtjeve koji se odnose na ciklus utiskivanja plina.