Početak kapitalnih rudarskih radova na remontu postrojenja i bušotina PSP Okoli

Početak kapitalnih rudarskih radova na remontu postrojenja i bušotina PSP Okoli

Predstavnici tvrtki Podzemno skladište plina (PSP) d.o.o. i Crosco naftni servisi, članica INA Grupe danas su svečano obilježili početak kapitalnih rudarskih radova na remontu postrojenja i bušotina podzemnog skladišta plina u Okolima, vrijednih 45 milijuna kuna. Ugovor  o izvođenju rudarskih radova potpisali su potkraj rujna direktor PSP d.o.o. Krešimir Malec i predsjednik Uprave Crosca Jerko Jelić Balta.

Ugovor je potpisan na razdoblje do 31. prosinca sljedeće godine, a obuhvaća remontne radove, ispitivanje bušotina, savitljivog tubinga i tekućeg dušika, cementacije i stimulacije, elektokarotažna mjerenja, radove s radnim bušotinskim fluidima, specijalne rudarske radove, servis rudarske opreme, zbrinjavanje otpada i ostale usluge.

Direktor tvrtke PSP d.o.o. Krešimir Malec tom je prigodom izjavio: „Naše ulaganje od 45 mil. kn u rudarske radove na remontu i povećanju izlaznih kapaciteta tek je početak niza investicija od ukupno 250 mil. kn ulaganja u postojeće skladište plina u Okolima. No i to je tek dio ulaganja koje će tvrtka PSP d.o.o. ostvariti u okviru svog investicijskog ciklusa u sljedeće 4 godine. Naime, dodatnih 200 milijuna kuna uložit ćemo u izgradnju vršnog skladišta plina u Grubišnom Polju gdje dodatni rudarski istražni radovi počinju za 30 dana."

Predsjednik Uprave Crosca Jerko Jelić Balta izrazio je zadovoljstvo suradnjom s tvrtkom PSP d.o.o. i dodao: „Iako naša kompanija ima znatan udio poslovanja u inozemstvu, ovo je još jedna potvrda da je kvaliteta naše kompanije prepoznata i u Hrvatskoj. U tom smislu posebno mi je drago što PSP Okoli postaje jedan od važnijih Croscovih klijenata. Također, nadamo se da će ovo biti i referenca za daljnju suradnju s obzirom na najavljeni investicijski ciklus tvrtke PSP Okoli te da će Crosco kao kompanija moći popratiti svog klijenta i u daljnjim poslovima.“