Lokalnoj zajednici predstavljen tijek projekta izgradnje vršnog skladišta plina Grubišno Polje

Lokalnoj zajednici predstavljen tijek projekta izgradnje vršnog skladišta plina Grubišno Polje


U prostorima Gradske vijećnice grada Grubišno Polje danas je održana stručna prezentacija projekta izgradnje vršnog skladišta plina, kojom je tvrtka Podzemno skladište plina (PSP) d.o.o., kao investitor ovoga, 200 milijuna kuna vrijednog ulaganja lokalnoj zajednici predstavila tijek odvijanja radova koji počinju već krajem ovog mjeseca.

U sklopu stručne prezentacije, koju su održali su direktor tvrtke PSP d.o.o. Krešimir Malec i direktor Sektora razvoja i investicija Vlatko Bilić-Subašić, gradonačeniku grada Grubišno Polje Zlatku Mađeruhu, gradskim vijećnicima te predstavnicima lokalnih medija predstavljen je tijek izvođenja dodatnih istražnih radova na eksploatacijskom polju Grubišno Polje, kao preduvjetu početka izgradnje vršnog skladišta plina. Naime, rješenjem Ministarstva gospodarstva od 6. 12. 2011. godine tvrtki PSP d.o.o. odobreno je izvođenje dodatnih istražnih radova na području eksploatacijskog polja Grubišno Polje, a radi prikupljanja dodatnih informacija o podzemnoj geološkoj strukturi (plinsko ležište koje dosad nije bilo u proizvodnji) u kojoj bi se plin skladištio na dubini od cca. 850 metara. Početak dodatnih istražnih radova previđen je krajem sljedećeg mjeseca, a počet će kapitalnim remontom (sloja) bušotine Gr-2Z. Također, radovi će obuhvaćati i remont bušotine Gr-1z, seizmička mjerenja u području obiju bušotina, hidrodinamička mjerenja, kao i testiranje veličine ležišta i interferencija među bušotinama.

Riječ je o dugo očekivanoj i iznimno važnoj investiciji koja je dio investicijskog ciklusa tvrtke PSP d.o.o. te će uvelike pridonijeti sigurnosti opskrbe prirodnim plinom potrošača cijele Republike Hrvatske, ali i gospodarskom boljitku gospodarstva i stanovništa grada Grubišno Polje.