Dan plina 2012.

Dan plina 2012.

Pouzdanost opskrbe prirodnim plinom i spremnost transportnog sustava te sustava skladišta plina tijekom predstojeće sezone grijanja bile su najvažnije tema svečane sjednice Skupštine Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) kojom je obilježen 15. listopada – Dan plina. I ove godine, jubilarni 10. Dan plina okupio je iznimno velik broj najvažnijih hrvatskih stručnjaka za plin: svečanoj sjednici HSUP-a prisustvovali su predstavnici Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), Hrvatskog operatora tržišta energijom (HROTE), kao i predsjednici i članovi Uprava te direktori svih relevantnih energetskih subjekata iz plinskog sektora.
Tijekom radnog dijela svečane sjednice Skupštine HSUP-a, direktor Sektora razvoja i investicija tvrtke PSP d.o.o. Vlatko Bilić-Subašić održao je izlaganje pod nazivom „Spremnost sustava skladišta plina za ogrjevnu sezonu 2012/2013.“, kojim je stručnoj javnosti i okupljenim predstavnicima medija potvrdio da tvrtka Podzemno skladište plina d.o.o. – kao operator sustava skladišta plina u RH, nadležan za sigurnost i pouzdanost skladišnog transportnog sustava - potpuno spremno dočekuje nastupajuću sezonu grijanja te da je PSP-ov skladišni sustav, kao i uvijek dosad, pripravan da u svim uvjetima iz skladišta plina u Okolima u transportni sustav isporuči sve nominirane količine plina.

Također, direktor Sektora razvoja i investicija tvrtke Podzemno skladište plina izvijestio je kako su u Okolima započeli radovi na remontu postrojenja i bušotina, čime je počeo investicijski ciklus dodatnog povećanja kapaciteta postojećeg skladišta, vrijedan 250 milijuna kuna.
Najavio je i kako će za mjesec dana početi i aktivnosti na dodatnim istražnim radovima eksploatacijskog polja Grubišno Polje, kao preduvjeta izgradnje novoga vršnog skladišta, a ukupna vrijednost tih radova iznosi 200 milijuna kuna.