Odnos s lokalnim zajednicama

Odnos s lokalnim zajednicama

Razvijanje i održavanje dobrih odnosa s lokalnom zajednicom u kojoj djeluje poseban je segment poslovanja tvrtke Podzemno skladište plina. To se ne odnosi samo na činjenicu da je PSP d.o.o., u svrhu raznih naknada i poreza, najveći pojedinačni uplatitelj u proračun male moslavačke općine Velika Ludina, gdje se nedaleko od naselja Okoli nalazi prvo i zasad jedino hrvatsko podzemno skladište plina, već i na činjenicu da naselje Okoli, općina Velika Ludina i tvrtka PSP žive u skladnom suživotu.

Tako PSP svojim redovitim donacijama aktivno pomaže opremanje Osnovne škole Ludina, kao i održavanje ostalih društvenih aktivnosti u mjestu. U pogonu PSP Okoli uglavnom rade ljudi koji žive u bližoj okolici, a i na poslovima održavanja nastoji se zaposliti što više domaćih ljudi. Također, kao jedina tvrtka u Hrvatskoj koja se bavi podzemnim skladištenjem plina, Podzemno skladište plina d.o.o. omogućava budućim mladim stručnjacima iz cijele zemlje obavljanje stručne prakse u svom postrojenju, što je nezamjenjivo iskustvo važno za ostatak cijele njihove karijere.

Podzemno skladište plina na osobit način poštuje i Svetu Barbaru - zaštitnicu rudara, groma i vatre te time odaje dužnu počast višestoljetnoj tradiciji rudarstva, ali i očuvanja narodnih običaja i predaja koje su u ubrzanom svijetu globalizacije pred velikim izazovom.